Britt Hogstad Hansen - Norsk Guide og Kulturkonsulent Telefon: +49 (0)174 325 84 37 | info@britthogstadhansen.com

Britt Hogstad Hansen - Norsk Guide og Kulturkonsulent

Telefon: +49 (0)174 325 84 37 | info@britthogstadhansen.com

Om meg

Faglig bakgrunn:

I 2007 begynte jeg å jobbe frilans, som guide og kulturkonsulent i Berlin og Potsdam, med hovedvekt på politisk historie.

Jeg guider norske grupper ikke bare i Berlin og Potsdam, men også i KZ Sachsenhausen, Minnestedet Lindenstrasse i Potsdam (det tidligere Stasi-fengslet), det jødiske museet, The Story of Berlin og Neues Museum.

Omfattende kunnskap om prøyssisk historie har jeg fått etter at jeg begynte å jobbe som slottsguide i en rekke av slottene til Stiftung Preussische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg. Siden 2005 har jeg også lisens til slottene Cecilienhof, Charlottenburg, Charlottenhof, Marmorpalais, Moschee/ Dampfmaschinenhaus, Neuen Kammern, Neues Palais, Paretz og Sanssouci.

Som datter av en sjømann fikk jeg allerede som barn en unik mulighet til å se meg om i verden. Et utenlandsopphold i Polen på slutten av 1970-tallet vekte min lidenskapelige interesse for historie og samfunnspolitiske temaer. Alle inntrykkene har gjort meg til en kunnskapsrik og nysgjerrig person og bidratt til at jeg valgte å studere idehistorie, kunsthistorie og antikkens kultur ved Universitetet i Oslo og Konstanz.

Medlem av BVGD (Bundesverband Gästeführer Deutschlands, dvs. Tysklands Guide Forbund) og Potsdam Guide e.V.

© Britt Hogstad Hansen 2008-17
Design: ColouredMonkey